Varumärken

BOWHILL & ELLIOTT - 1874

Bowhill & Elliott har sedan 1874 producerat skor, och arbetat med oss sedan 1991/1992. Fabriken ligger i Norwich, Storbritannien och fokuserar på att producera slippers. Alla skor tillverkas för hand, och har inte sällan excentriska brodyrer på ovansidan.

Bowhill & Elliott började med Obadiah Bowhill 1874, när han köpte företaget från Wright & Co. Han lämnade senare över det till sin son och svärson, Thomas Baines Elliott. Detta var början på familjeföretaget som idag är lett av Roger Jury, en ättling till Mr Elliott.

Sedans dess början har Bowhill & Elliott tillverkat handgjorda slippers och inneskor av hög kvalitet. De är specialiserade på att producera handbroderade sammetsskor såväl som att använda olika sorters tyg för att göra inneskor. Utöver detta säljer de även en rad andra skomärken såsom Crockett & Jones.

BOWHILL & ELLIOTT - 1874
CROCKETT & JONES - 1879

CROCKETT & JONES - 1879

Sedan 1991 har vi på Hammargruppen varit grossister för och haft ett tätt samarbete med den engelska skoproducenten Crockett & Jones. Crockett & Jones har producerat exklusiva, randsydda skor i över 140 år, och är idag en av de mest välrenommerade, brittiska fabrikerna idag.

Crockett & Jones grundades i Northhampton av Charles Jones och James Crockett. Tillsammans valde de att etablera ett företag eftersom de båda hade erfarenheter kring skomakeri sedan innan. Lädret skars ut i deras fabrik, men skorna togs ofta hem av de anställda för att färdigställas innan leverans till kunden. Idag drivs verksamheten av Jones familjens fjärde generation, Jonathan Jones. Företaget är en av de mest välrenommerade, nutida brittiska skotillverkarna med en internationell export.

 

SAPHIR MEDAILLE D'OR - 1920

Saphir, som ägs av Avel, är läder och skovård med sina rötter i Frankrike. Pga deras unika recept på paté de lux fick de en guldmedalj på World Fair i Paris under 1925. Vi har sedan 2011 fört ett samarbete med Saphir medaille d'or, och är även övertygade om att Saphir har bland de bästa lädervårdsprodukterna på marknaden.

Saphir startade 1920 när de först utvecklade deras unika formula för skokrämer i Faverges, Haute-Savoie. Tack vare deras samarbete de bästa läderhantverkare, kunde de producera en produkt som snabbt blev igenkänd för dess otroliga förmåga att försköna och bevara den finaste läderhuden.

Med kontinuerlig ansträngning och fokus på kvalitet och innovation blev deras produkter ett måste för skoälskare i Frankrike. Med en vilja att modernisera sitt sortiment av produkter och fabriker har Saphir lyckats hålla varumärket på toppen av sin marknad och uppnå en global expansion.

SAPHIR MEDAILLE D'OR - 1920
PANTHERELLA

PANTHERELLA

Pantherella grundades 1937, och har sedan dess tillverkar exklusiva strumpor i Leicester, Storbrittanien. Med över 80 års erfarenhet använder Pantherella exklusiva material så som kashmir och asiatiskt siden för att skrädda välsydda strumpor med hög komfort.  

Pantherella startade som Midlands Hoisery Mills, en etablerad fabrik för damstrumpor. 1937. Det var 1945 som deras namn och fokus ändrades till Pantherella Fine English Socks.

Louis Goldschmidt var mannen bakom Pantherella med en tro på att lätta, sömlösa och snygga strumpor skulle bli allt mer populära. Att vara så tidigt med det här konceptet såg till att när konkurrenter började försöka ta efter deras innovativa mönster, hade Pantherella redan satt standarden för branschen och var känd för att skapa världens finaste strumpor. Idag, med en stor global marknad, behåller Pantherella sin produktion i Leicester, England och håller samma höga krav som Louis gjorde.

KANALJEN - 1990

Kanaljen har över 30 års erfarenheter av att ta fram linneprodukter av noggrant vävda tyger. Sortimentet sträcker sig allt från panamahattar till linnekostymer. På Hammargruppen har vi samarbetat med Kanaljen under lång tid, och har hela sortimentet i butiken.

Gaardhagen & Kanljen ägs och grundades av Lars Gaardhagen 1990. Efter att ha drivit ett linnehus i Stockholm kom Lars till en punkt i livet där han ville göra något annat. Driven av sitt intresse för sekelskifteskläder designade han, med inspiration från historiska förlagor från tidigt 1900-tal, skjortor, byxor och kostymer i linne. Med sina kontakter inom linnebranschen hade han tillgång till lin av hög kvalitet från några av Europas återstående linneväverier.

Efter flera förfrågningar från kunder efter passande hattar till hans kläder, började Lars leta efter det bästa tillverkarna för panamahattar. Hans sökande tog honom genom många byar i Ecuador, och gav honom många kontakter som han har än idag. Till sist i en liten by vid kusten hittade han familjen som gjorde det bästa hattarna, och det blev hans huvudleverantörer.

KANALJEN - 1990