OM OSS

Mikael, Thomas & Elionore

1986

Mikael & Thomas Pettersson

Hållbara skor av hög kvalitet 

– och med kärlek till hantverket 

Med en kunskap som sträcker sig tillbaka till 1986, drivs Hammargruppen av bröderna Mikael och Thomas Pettersson. Med ett stort hantverkskunnande och en passion för kvalitet och hållbarhet driver de sitt företag med visionen att sälja skor av så hög kvalitet att de är värda att reparera. Det skapar de bästa förutsättningarna för både riktigt snygga och riktigt hållbara skor. 

Med över 30 års yrkeskunskap som skomakare besitter de känslan och erfarenheten från såväl produktion och reparation till underhåll och tillhandahåller såväl butiker som privatkunder med sin expertis. De är i dagsläget återförsäljare av skomärkena Crockett&Jones och Bowhill&Elliot, alla med en tydlig tradition av hantverket inom skotillverkning.

Vad som började med skomakeri och skoförsäljning, utvecklades sedermera till att inkludera även relaterade produkter som strumpor och skovård. Det blev ett naturligt sätt att utveckla och bredda urvalet, när allt fler kunder efterfrågade samma höga kvalitet och standard på strumpor och tillbehör som på resten av sortimentet.  

Bland annat inleddes ett samarbete med Pantherella, ett företag som tillverkar exklusiva strumpor med en lång engelsk tradition och som delar Hammargruppens syn på kvalitet och hållbar produktion. Med skräddad passform och med material som silke, kashmir och ull producerar de strumpor av finaste kvalitet som också låter skorna andas. Även Saphir blev ett välkommet nytillskott bland produkterna, vars lädervårdsprodukter håller exceptionell hög kvalitet. Deras signaturkräm tillverkas av naturliga råvaror och innehåller bland annat bivax och karnaubavax som återfuktar och ger näring, glans och en skyddande yta på skinnet. 

Oavsett om du köper ett par skor, strumpor, skoputs eller skoblock, kan du känna dig trygg med att är det utvalda och handplockade produkter, som alla lever upp till den höga kvalitet som Hammargruppen står för. Och deras syn på hållbarhet, kunskap och service är även något som speglar i relationen med deras kunder. 

Idag ligger Hammargruppens butik, showroom och skomakeri på Väpnaregatan 8 i Helsingborg. Här utförs reparationer och renovationer samtidigt som du har tillgång till hela sortimentet av skor. Utöver de ordinarie öppettiderna finns det även möjlighet att boka tid för personlig service. 

2018

ELIONORE KARLQVIST

Elionore började på Hammargruppen 2018. Med en karriär inom olika serviceyrken från 18 års åldern ansvarar hon idag för Hammargruppens administration, ekonomifrågor, sociala medier och hemsida. Hon känner enorm glädje och stolthet i det arbetet som utförs på Hammargruppen med bland annat utvecklingen av deras hemsida och sociala medier.
Hon är personen som skapar ordning där det saknas eller kan förbättras, och effektivisera sätter vi arbetar på, så att det både blir enklare för oss som ska utföra uppgiften och för de som ska ta del av resultatet av vårt arbete.

"Ambitionen för mig är alltid att kunden ska känna att företaget har en stark service och att det ska kännas att här trivs de som jobbar. 
Det händer bara när man har viljan, för utan den så kommer kunden stå utan den känslan av trygghet och enkelhet"